NROF
 

Reiserapport av Geir Birger Haug

Norge vant sammenlagt og individuelt under NISC (Netherlands International Competition) 2011 i Harskamp, Nederland.

Etter uttak fra vårkonkurransen i år ble det besluttet å sende to lag til NISC i Nederland bestående hver av tre skyttere.

NROF lag 1. (venstre side) besto av Geir Birger Haug, Brynjulv Herheim og Jakob Kråkevik.
NROF lag 2. /høyre side) besto av Bernt Noodt, Stein Hugo Berntsen og Sigbjørn Henriksen.

Vi kom fra forskjellige kanter av landet fra Midt-Troms til Vestlandet, og vi ble sammenkoblet på Kastrup i København fredagen den 14. oktober. Derfra gikk reisen videre med fly til Amsterdam og tog til Ede-Wagningen. På togstasjonen ble vi hentet og transportert til ”Baan Zulu” i Harskamp hvor det var registrering, middag, brief og våpeninstruksjon. Her møtte vi også et lag fra NROF Nedre Romerike som reiste for egen kostnad. De bestod av Roy Sandberg, Roland Paltiel og Erik Drangsholt. Det var totalt 43 lag som deltok. Foruten de norske og de nederlandske lagene var det britiske, US, tyske, østerrikske, italienske, polske og lag fra Sør Afrika. Etter dette ble vi transportert til forlegningen inne på selve leirområdet.

Lørdag morgen etter frokost var det åpningsseremoni og så var det av sted til Noorderheide skyteanlegg. Dette var i grålysningen og det tegnet til å bli en klar fin dag. En alt for fin dag skulle det vise seg. Sola var så sterk og kom opp rett over vollene slik at det og se noen skiver var vanskelig. Derfor ble det besluttet at skytingen på 300 m skulle foregå på 200 m.

NROF lag 1 og 2 skulle begynne med pistol – Glock 17, deretter Demaco 5,56 mm (lignende HK 416) og til slutt FAL 7,62 NATO. På pistol var det tre tellende øvelser på 25 m. På rifle var det 4 tellende øvelser, to på 100 og to på 200 m, for hvert av våpnene. Selve arrangementet gikk hurtig og greit for seg og vi var tidlig klar for å reise inn i leiren for å ta NISC Barrage Programme – altså filmskytebane.

Vi i lag 1 hadde en god følelse for at vi kunne ha gjort det bra, og denne ble yterliggere forsterket når flere kommenterte enkeltes i lagets sine resultater. Vi hadde så god tid frem til gallamiddagen at vi bestemte oss for å gå på museum. Det var tre forskjellige militærmuseer innen et lite område på Harskamp, og rundt om kring stod det flere militære kjøretøyer.

Etter museumsbesøket var det å ta seg tilbake til forlegningen og gjøre seg klar til gallamiddagen. Vi ble hentet av busser ved ”Baan Zulu” og transportert til en meget fin restaurant som heter The Cantharel. Etter flere taler var det klart for en omfangsrik og god buffe. Vi var jo alle skrubbsultne så det ble nok til at vi forsynte oss vell mye.Etter desserten var det så premieutdeling. Det viste seg at NROF lag 1 hadde vunnet og
at Geir Birger Haug hadde tatt førsteplassen individuelt alle våpen med en førsteplass på Glock 17 og en andre plass på FAL. Førsteplassen på FAL gikk til Stein Hugo Berntsen. Lag 1 vant også lagsseieren på Glock 17. Premiene bestod av hylser i forskjellig størrelse og mengde, og tankene gikk automatisk til sikkerhetskontrollene på flyplassene. Jakob var så lur at han puttet sine i håndbagasjen, og han fikk snart merke hvor strenge de var da det ikke var tillatt å frakte med seg hylser, om de var brukte eller ikke spilte ingen rolle. Men som sedvanlig så tok han det med et stort smil.

Turen hjem på søndagen gikk ellers fint. Takk til NROF og skytevenner for en fin tur.

Geir Birger Haug.

Sammenlagtresultater lag
Sammenlagtresultater individuelt

 
 
Skriv ut